Сва је прилика да ћу брзо на лијевом рукаву носити жуту траку са прекриженом НАТО звијездом. Не мислим да тим чином повриједим сјећање на страдање Јевреја у нацистичкој Њемачкој, који су морали носити жуту траку са Давидовом звијездом. Али некако ми је та аналогија тренутно најближа.

Хитлер је оптужио Јевреје да су криви за пропаст Њемчког царства (Другог рајха) у Првом свјетском рату. Хитлер је био вођа Трећег рајха. Трећи рајх је био кичма војно политичког савеза који је познат као Тројни пакт. Тројни пакт је промовисао нови свјетски поредак и вјечни мир под вођством Њемачке и Хитлера. Познато је како је завршен тај војно политички пројекат. Завршен је Другим свјетским ратом. Страдањима десетина милиона људи.

Црна Гора, вријеме садашње. Мој премијер на засиједању другог војно политичког савеза (НАТО-а) даје јавно сљедећу изјаву. Парафразирам. Противници НАТО-а у Црној Гори су и противници њене независности. Ова изјава била би смијешна да није сулудо опасна. Да није хушкачка. Да не води проказивању и обележавању оног дијела становништва које има став да Црној Гори није мјесто у НАТО алијанси. Нити јој је мјесто у било којем војно политичком савезу.

Парафразирана премијерова изјава води нас у цивилизацијски круг који је поред свих добрих вриједности по цивилизацију изњедрио и жуте траке, то јест јавно обиљежавање наводних криваца. Криваца по роду или мишљењу свеједно је. Мени као грађанину Црне Горе наметнута је кривица да сам против моје државе јер сам против њеног учлањења у савез који данас једини ратује широм Свијета. Милосрдног Анђела који ме је бомбардовао. Премијер ме криви због тога што нећу да прихватим западни цивилизацијски круг оличен у америчкој политици „Бијелог протестантског човјека“. Цивилизацијски круг оличен у језуитском васпитању водећих европских економских и политичких елита и нео колонијалном наметању тих вриједности остатку свијета. Премијер ме је јавно обиљежио.

Толико злобе и срџбе се просипа по главама противника НАТО-а. Толико застрашивања долази на адресе неопредијељених грађана. Због тога прдлажем жуте траке. Као чин пркоса и бунта, одупирања колективној хистерији. Као чин права на сопствено мишљење. Жута трака као чин постојања.

Извор: ИН4С

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here