Посланик Зоран Живковић изјавио је данас да расправа о новој влади показује да је неопходна измена Закона о влади, по којој би, пре избора сваки предложени члан владе морао да достави лекарско уверење о здравственој способности за заснивање радног односа у државним органима.

„Понашање мандатара у ова три дана говори да он очигледно не би могао да добије то уверење. Што се тиче његовог физичког здравља, мислим да ту нема никаквих проблема, али он показује симптоме неких аномалија које би биле од јаког интереса да се будућа министарка без портфеља Славица Ђукић Дејановић позабави њима“, рекао је Живковић новинарима у парламенту.

Додао је да очекује да се изврши тај преглед и да јавност и посланици што пре буду упознати са њиховим резултатима.

„Вређање посланика, понављње неистина, говори о човеку који има велике проблеме са ментанлним здрављем. Преглед треба извршити у референтној установи, где нема лекара који су били сарадници земунског клана, фалсификовали доипломе и нису били осуђени за корупцију“, рекао је Живковић.

Он је додао и да се намећу потпуно бесмислене теме, попут оне да ли Степинац треба да постане светац у Kатоличкој цркви.

„Kакве то везе има са државом Србијом, са српском владом, са председником Србије, са патријархом“, упитао је Живковић.

Друго је питање, како је рекао, да ли је Степинац ратни злочинац, и додао да ту треба остати доследан, јер нема сумње да је он подржавао злочине усташа у Хрватској за време Другог светскког рата.

„А то кога ће Kатоличка црква да бира за своје свеце, то је потпуно неважна ствар. Нити је Србија зависна од Kатолицке цркве, нити смо им нешто дужни, нити они нас треба да питају нешто… то је потпуно бесмислена тема“, рекао је Живковић.

Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here