Kandidati za gradske odbornike liste „BEOGRAD IMA SNAGE – Zavetnici“ posetili su danas lokaciju deponije u Vinči gde su sa meštanima razgovarali o ovom problemu.

Prva na listi kandidata, Milica Đurđević Stamenkovski, izjavila je tom prilikom da je Vinča prava trovačnica Beograda koja se nalazi na samo pet kilometara vazdušne linije od centra grada. Ona je upozorila na činjenicu da je zemljište kontaminirano, a da se građani Avalskog venca snabdevaju vodom koja je zagađena.

„Vinča je jedan od gorućih problema Beograda i Zavetnici imaju plan kako da ovo pitanje reše. Naš odbor za ekologiju predlaže recikliranje plastičnog otpada po principu koji je ekološki prihvatljiv. To bi smanjilo količine deponovanog otpada. Imali bismo gotov proizvod biodizel gorivo, a uložena sredstva bi brzo bila povraćena.

Ona je poručila da ne postoji nijedan razlog da jurimo za stranim investitorima, jer upravo Beograd može investirati u ovaj projekat.

„Dovođenje stranih firmi o čemu se već neko vreme spekuliše samo bi dovelo do poskupljenja komunalnih usluga, a građanima je odavno dosta nameta. Beograd ima snage da stane iza projekta koji smo detaljno pripremili.“, zaključila je Đurđevićeva.

 

 

Zavetnici

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here