Снажно невреме већ је захватио околину Сомбора и Оџака, а Републички хидрометеоролошки завод издао је хитно упозорење за западнобачки округ.
“На територији општине Сомбор (Бачки Моноштор, Бездан, Колут, Бачки Брег, Гаково, Риђица…) јаки пљускови са грмљавином, олујним ветром и градом, који ће се у наредном сату премештати ка Мађарској”.

Улице Бачког Моноштора су већ беле од града, а он је тукао и у Српском Милетићу код Оџака.

Како јављају мештани на друштвеним мрежама, падао је град величине лешника. У Бачком Моноштору јак ветар је кидао гране.

Међутим, после метеоролошког упозорења Републичког хидрометеоролошког завода да нам вечерас и сутра прети невреме праћено пљусковима и грмљавином, уследило је још једно опасније – хидролошко.

Наиме, услед обилних падавина које су најављене за данас и сутра, стигло је и хидролошко упозорење које се односи на изливање река.

“На бујичним водотоцима горњих токова Западне и Јужне Мораве, Колубаре и Јадра, као и на сливовима Лима, Ибра и Топлице током 5. и 6. августа могућа су локална изливања”, наводи се у упозорењу РХМЗ-а које је на снази до сутра у подне.

Подсетимо, и даље је у нашој земљи на снази жути и наранџасти метеоаларм који доноси пљускове праћене грмљавином. Дакле, прогнозиране су временске појаве које могу бити опасне по људе и животиње.

“Данас после подне, увече и ноћу на подручју Србије очекује се локална појава временских непогода, града, олујног ветра и обилних пљускова, које ће се сутра интензивирати на ширем подручју, нарочито у централној и јужној Србији” наведено је у метеоролошком упозорењу на сајту РХМЗ-а.

Извор: Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here