ПРЕДСЕДНИШТВУ ПОКРЕТА ЗА ОДБРАНУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ Уважене колеге, Молим вас да ме избришете из чланства Покрета за одбрану КиМ.

Поводом питања подношења кривичне пријаве против Александра Вучића, човека који је најзаслужнији за де фацто стварање Велике Албаније, у Председништву Покрета и целокупном Покрету постојали су различити ставови. Већину у Председништву Покрета је добио став да не треба подносити кривичну пријаву против Александра Вучића.

Остао сам у мањини што ми није први пут и што, само по себи, не би био разлог за напуштање Покрета. Међутим, као обичан члан Покрета и правник и даље не разумем зашто кривична пријава, правно основана и добро написана, није била поднета. Нећу понављати бројне аргументе за овакав став које сам већ изнео у нашој преписци.

Осим правних, не постоје ни политички разлози за неподношење пријаве. Мило Ђукановић, савезник и политички близанац Вучића, је у интервју за ТВ Прва од 29.7.2020. изјавио да кривичне пријаве против њега, ипак, доводе до притисака на тужилаштво и до озбиљног страха за будућу каријеру запослених у правосуђу. Опозициони медији који прате подношење кривичне пријаве могу довести до другачијег одлучивања у правосуђу, износи црногорски председник.

Тврдња да се нису стекле околности за подношење кривичне пријаве против Вучића је уверљива колико и нада да ће Вучић и његов дворски правник Селаковић, после 8 година вођења ЛДП политике, постати патриоте које се боре за КиМ.

Одлазак угледних чланова и мојих пријатеља др Марка Јакшића, Славише Ристића и Драгане Трифковић је свакако утицао на моју одлуку, јер су у питању доказани борци за српско КиМ и немам никакве сумње у њихове добре намере. Ипак, чињеница да и у Покрету за одбрану КиМ имам много пријатеља указује да је неосновано одбацивање предлога за подношење кривичне пријаве против Вучића главни разлог за мој одлазак.

Неосновано одбацивање предлога за подношење кривичне пријаве против Вучића је главни разлог за мој одлазак

Коначно, поводом тврдњи да се ради о некаквом тајном плану за разбијање Покрета истичем да са таквим плановима нисам упознат и да немам партијско политичке амбиције.

Желим вам све најбоље на личном и професионалном плану,

Проф. др Дејан Мировић

Извор: nspm.rs

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here