Свађа на политичкој сцени Српске око састанка представника РС са Бакиром Изетбеговићем, бошњачким чланом Председништва БиХ, председавајућим Савета министара БиХ и премијером ФБиХ, распламсала се. Овога пута на релацији председник РС – Савез за промене.

Тако је Милорад Додик изјавио Срни да ће све док буде председник Српске увек радити у њеном интересу, никада под притисцима, за разлику од Мирка Шаровића. Он је, тврди Додик, уцењен, па због тога, под перманентним сарајевским притисцима предњачи у покушају издаје и пропасти РС.

Коментаришући Шаровићеву изјаву да сматра неприхватљивим договор у Источном Сарајеву, уколико су вршени уступци на штету Српске, и да је очито да је Додик под притиском за добијање потписа на Писмо о намерама морао да изврши одређене уступке другој односно трећој страни, Додик је оценио:

– Излишно је да Мирко Шаровић, који је давно препознат као велика штеточина по интересе Републике Српске, из своје удобне сарајевске фотеље, било шта коментарише и даје своје мишљење, кад је Република Српска у питању, па тако и састанак кога је шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк сазвао у Источном Сарајеву – оценио је Додик.

Он је напоменуо да кредитне аранжмане са ММФ сваке године потпише на десетине држава широм света и упитао „зашто би наш потпис на писму намере са ММФ био изузетак“.

– На састанку у Источном Сарајеву, истина, имао сам дозу притиска, тек толико колико сам морао, да у интересу Републике Српске, исправљам грешке и нерад Мирка Шаровића и његових пајташа из такозваног Савеза за промене – рекао је Додик.

Мирко Шаровоћ, потпредседник СДС и министар спољне трговине и економских односа у СМ БиХ, каже, за „Новости“, да су увреде манир председника РС Милорада Додика.

– Веће штеточине за Српску нема од Додика и његове политике. Због његовог односа према Српској грађани немају никакву перспективу и нажалост РС само тоне у беду и међународну изолацију – каже Шаровић.

Према његовим речима, Додику очигледно смета што је на маргини политичких дешавања у БиХ.

– У позицији је да клечи и моли Бакира Изетбеговића и једва је дочекао сусрет с њим. Додик жели да се врати у политички живот на нивоу БиХ и не бира начине. Ипак, мора знати да је позиција Савеза за промене стабилна у власти на државном нивоу и апсолутно нас не дотичу Додикове намере – поручио је Шаровић.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here