ЛИДЕР Нове Србије и бивши министар без портфеља Велимир Илић одбио је место саветника у новој влади, али га ипак очекује нека функција у извршној власти – сазнају „Новости“.

Он није желео да нам открива шта ће му бити следећи ангажман, наводећи да је реч о „пословној тајни“:

– О свему сам се договорио са премијером. Биће добро, али не желим о томе да причам унапред.

И већина међу „прецртаним“ министрима неће остати на „белом хлебу“. Снежана Богосављевић Бошковић, која напушта Министарство пољопривреде, враћа се у Скупштину:

– Покушаћу да урадим што више за аграр. Неће ми мањкати посла због тога што нисам министар. Бићу посланик, а и редован сам професор на Агрономском факултету у Чачку где радим са студентима и докторандима.

Одлазећа министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички, засад, не открива даље професионалне планове:

– Наредни период посветићу сагледавању свега што сам научила у ове две године и како најбоље да радим за Србију.

И Жељко Сертић каже да је још рано да се говори о новом ангажману, али напомиње да је поносан што је био део владе која је урадила много тога доброг за Србију.

– Верујем да ће и нова влада наставити правим путем – рекао нам је одлазећи министар привреде, који би, према неким информацијама, могао да оде или у Развојну агенцију Србије или у ЕПС.

Највише недоумица има око тога где ће каријеру да настави некадашњи министар правде Никола Селаковић. Спекулише се да би могао да стане на чело БИА, а није искључено да буде Вучићев адут на изборима за градоначелника Београда.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here