Русија се не спрема за рат са Северноатлантском алијансом, без обзира на утисак који стварају западни медији, изјавила је званична представница МИП-а Русије Марија Захарова.

„Ми се не спремамо за рат“, рекла је Марија Захарова.

По њеним речима, ако се прате западни медији, „може се стећи утисак да ће сутра почети рат“.

„Међутим, ми ништа не знамо о томе. Ми имамо потпуно други задатак и други живот. Ви треба то да разумете — за Руса нема ништа горе од рата. Ми смо изгубили 20 милиона људи само за време Другог светског рата… За сваког човека у Руској Федерацији нема ништа горе до рата“, навела је она.

Она је нагласила да Русија никад није била агресор, како покушавају да је представе у НАТО-у.

„Најкрвавији ратови који су били на територији моје земље — били су ратови током којих су нас нападали. И када сваки дан читам ваше новине у којима се говори да је Русија агресор, мени је смешно. Ми смо ратовали много пута са Немцима. Али сваки пут су нас они нападали. Ми смо ратовали са Французима, али су нас они нападали. Када смо то ми били агресори?!“, изјавила је званична представница МИП-а.

По њеним речима, Русија жели да је пусте да се развија. Међутим, чим Русија дође до одређеног нивоа развоја, почиње спољна агресивна делатност према њој, усмерена на њено обуздавање.

Спутњик

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here