Оценивши да је спаљивање српске заставе уз певање терористичких песама „нечувена провокација и увреда“, Вулин је Танјугу рекао да од надлежних у БиХ очекује да спроведу истрагу и да известе Србију да ли се тај инцидент одиграо на простору БиХ, ко је одговоран и који су даљи кораци према људима који, истиче, отворено пропагирају мржњу према Србима и Србији.

„Уколико то не ураде, могу бити потпуно сигурни да ће надлежне службе Србије учинити све да до истине дођемо ми“, рекао је Вулин.

Према његовим речима, Србија неће поново чекати годину дана да се сазна истина о том случају, као што се чека да се сазна или не сазна ко је покушао да убије председника Владе Србије Александра Вучића у Сребреници.

„Нема потребе да чекамо још годину дана да сазнамо ко је спаљивао српску заставу и претио читавом српском народу“, навео је Вулин.

Наводећи да је мало већих увреда које један народ и земља могу да доживе него што је спаљивање заставе, Вулин је рекао да је српска застава светиња народа и симбол свега за шта су наши преци живели, као и слободе због које Србија живи.
Медији у БиХ пренели су са друштвених мрежа видео снимак на којем су приказана двојица мушкараца како пале заставе Србије.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here