Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је да постоје притисци у вези са формирањем нове владе и да велике силе имају увек своје захтеве и желе да их мање државе испуне

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је за РТС да постоје притисци у вези са формирањем нове владе и да велике силе имају увек своје захтеве и желе да их мање државе испуне.

Kоментаришући дилему мандатара у вези са формирањем нове владе, Вулин је рекао да је Александар Вучић озбиљан политичар и да, кад износи такве дилеме пред народ, значи да су притисци веома велики и да долазе од моћних људи.

„Влада која не буде била на челу са Вучићем није влада коју ће подржати Покрет социјалиста. Избори су били јасни, гласало се за или против Вучића“, навео је Вулин.

Према његовим речима, ово није она Србија, која уђе са руском резолуцијом у Савет безбедности и изађе са европском, нити је ово Србија која обећа Европљанима нешто и не испуни.

Сигуран сам да ће премијер водити земљу како је народ то тражио, напоменуо је Вулин.

Он је указао да промене попут Брегзита и терористичких напада утичу и на Србију и додао да данас постоји потпуно измењена геополитичка мапа света.

„ЕУ више нема 28 чланица и она мора да се измени, Турска је у периоду дуге дестабилизације. Србија као мала земља мора да се снађе у свему томе и да да одговоре, али да испуни своје интересе, а не туђе диктате“, нагласио је Вулин.

Говорећи о мигрантској кризи, Вулин је рекао да је на територији Србије близу 3.000 људи и додао да се тај број стабилизује.

„Опада број прелазака из Бугарске и Македоније. Припадници Војске и МУП у врло тешким условима патролирају дуж границе и чувају територију од илегалних прелазака. Број миграната се смањује, али не зато што је мигрантска криза прошла већ јер смо увели нове мере“, напоменуо је он.

Свако ко се нађе на територији Републике Србије има право да затражи азил и, ко затражи, биће смештен у прихватне центре, додао је Вулин.

„Kо не буде затражио азил биће враћен у земљу из које је дошао“, нагласио је он.

Kада је реч о утврђеним неправилностима у пословању корејске компаније „Јура“, која је два аутомобила поклонила Инспекцији рада, Вулин је навео да се то догодило 2013. године
Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here