Вулин је новинарима у Скупштини Србије рекао да Миро Ковач није у сукобу с њим, већ са истином и да не полемише са њим, већ са здравим разумом.

Како су пренели хрватски медији, Ковач је раније рекао да се Срби још нису ослободли вируса агресивног великосрпства и југословенског комунистичког система и да Србија док то не учини никада неће ући у ЕУ.

Реагујући на ту изјаву Вулин је подсетио на дешавања у Србији и Хрватској током обележавања 21. годишњице „Олује“ у којој су хрватске војне и полицијске снаге протерале више од 220.000 Срба, док је њих око 2.000 убијено или се и даље воде као нестали.

„Да ли је у Бусијама на обележавању „Олује“ запаљена иједна застава… Да ли је истина да се у Бусијама није чула ниједна фашистичка песма, нити песма која призива мржњу“, питао је Вулин.

Он је истовремено упитао Ковача да ли је тачно да су у Книну „марширале усташе“ и да ли је тачно да је запаљена српска застава.

Упитан када ће престати размирице и одговори политичара из Србије и Хрватске, Вулин је одговорио да ће престати када за то дође време.

„Позваћу вас да се вратимо уназад само десетак дана и да нађете једног српског званичника који је покренуо ову полемику“, рекао је он и додао да је почетак размирица увек долазио из Хрватске.

Вулин је казао и да ће из Србије увек одговарати, али да неће започињати такве полемике.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here