Beograd, 2. jula 2015.- Premijer Srbije Aleksandar Vucic (L), ministar unutrasnjih poslova Nikola Stefanovic (S) i ministar za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin (D) na sednici. U Skupstini Srbije danas je poceo deo sednice na kome poslanci postavljaju pitanja clanovima Vlade Srbije. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

Нагласио да Срби морају да разговарају са Албанцима јер је то национално одговорна политика: „Морамо да се боримо и да имамо више Албанаца у централној Србији, да овде остављају новац. Албанци су народ у нарастању и са њима мора да се разговара и тражи решење за будућност”
ЈЕДИНО тренутно решење за Косово и Метохију, које би пресекло Гордијев чвор, било би да Влада Србије призна независност Косова, али то не може и неће да учини, поручио је данас мандатар Александар Вучић.

Вучић је у скупштинској расправи о избору нове владе, одговарајући на излагање лидера ЛДП Чедомира Јовановића, рекао да ми у Србији често лажемо једни друге, да нам је Косово најцењенија реч, а да појединци мало знају о КиМ, да, примера ради, немају појма где је Глоговац и да ли тамо живе Срби.

“Тачно је да нас незнање добрим делом води у екстремизам којем се дивимо, али то не значи да имамо право да се одрекнемо наше територије, јер по том принципу би се у многим земљама мењале границе”, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је влада урадила тежак и важан посао са Бриселским споразумом, упоредивши га са Дејтонским, који штити права Срба и чува Републику Српску.

“Професионално ми је био најтежи посао када сам после Бриселског споразума морао да објасним Србима шта је тај споразум и тада сам им рекао да смо раније нападали Дејтонски споразум, а да је сада то Свето писмо које штити права Срба”, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да Срби морају да разговарају са Албанцима јер је то национално одговорна политика.

“Морамо да се боримо и да имамо више Албанаца у централној Србији, да овде остављају новац”, рекао је Вучић и додао да су Албанци народ у нарастању и да са њима мора да се разговара и тражи решење за будућност.

Вучић је рекао да је ситуација у БиХ много компликованија и тежа јер укључује спољне факторе из региона.

Додао је и да Србија нема кривицу за данашњи однос према Хрватској, јер ми нисмо ништа урадили.

“Наша ствар је да помогнемо нашем народу. Успели смо да обезбедимо да РС има добре односе са Србијом, да изађе из неколико политичких турбулентних криза, да са представницима Срба у Хрватској имамо најбоље односе”, рекао је Вучић.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here