Експозе премијера Србије Александра Вучића имаће 300 стана о 10 тачака и пред посланицима ће се наћи половином августа пише „Блиц“

Лист пише да ће се почетак експозеа односити на решавање проблема из прошлости, на раст бруто домаћег производа и смањење дефицита, као и да би за време мандата нове владе требало да буде решен и статус предузећа у државном власништву.

Друга тачка обухватила је смањење незапослености и улагање у радна места. Следи повезивање Србије са светом, које подразумева изградњу коридора, лука и железница, као и улагање у енергетику и развој туризма.

Тачка четири експозеа је покретање пољоприведе, док је пета тачка посвећена младима, односно реформи свих нивоа образовања, као увођењу дуалног образовања.

Шеста тачка је здравство, а седма гарантовање правног друштва и обухвата борбу против корупције, као и подршку онима којима је најпотребнија кроз правичнији систем социјалне заштите.

Новина је „систем у служби народа“ која подразумева завршавање бирократских обавеза без формулара и непотребног нагомилавања докумената.

Девета тачка је безбедност земље и борба против криминала, док се последња 10 тачка односи на пут Србије у ЕУ.
Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here