Чедомир Јовановић и Либерално демократска партија неће бити део нове Владе Србије, одлучио је премијер Александар Вучић.

Према сазнањима „Блица“, више незваничних разговора је вођено између мандатара и лидера ЛДП, помињане су различите опције за могућу сарадњу, али, према последњим информацијама, мале су шансе да Јовановић добије неки ресор у новој влади.

Осим тога, Јовановић је са породицом отпутовао на море, што говори у прилог овој тези. Није, међутим, познато да ли је летовање заказао након што је добио сигнал из кабинета премијера да не рачуна на сарадњу или га је Вучић „отписао“ када је добио информацију да лидер ЛДП рони на Хрватском приморју док још није одлучено ко ће бити у извршној власти.

Састав нове владе, према последњим информацијама, требало би да буде познат до средине августа и доласка ММФ-а.

Kако сазнаје „Блиц“, и током састанка немачког амбасадора Аксела Дитмана и премијера Вучића пре два дана било је речи о новој влади.

– Амбасадора је интересовало хоће ли иста коалиција наставити да ради или ће се у влади наћи неки нови коалициони партнер попут ЛДП-а. Вучић се само насмејао, јасно ставивши до знања Дитману да не жели да говори на ту тему – каже саговорник „Блица“.

Према неким верзијама, Јовановић је требало да добије Kанцеларију за придруживање Европској унији и неколико државних секретара за своје страначке кадрове, а причало се и да је кандидат за министра здравља.

Подршка

Чедомир Јовановић изјавио је раније да ће подржати Вучића увек кад се бори за модерну и европску Србију, као и да неће бити уз њега уколико је „парадигма власти с фантомкама“.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here