Манадатар за састав нове владе Александар Вућић изјавио је данас у Панчеву да ће покушати да формира владу у првој половини августа, али и да не искључује могућност да ће је, због проблема који постоје, на његов предлог формирати неко други.

„Покушаћу да је формирам у кратком року, ако не будем успео, не искључујем могућност да је неко други формира. Имамо проблема, није никакав хир у питању. Постоје ствари око којих не могу да говорим. Не желим да формирам владу против које бих био и сам“, рекао је Вучић.

Он је, након обиласка специјалне бригаде копнене војске у касарни „Растко Немањић“ у Панчеву, рекао да „жели да влада буде формирана на радости, јер ће грађани добити владу која ће обезбедити највећи раст“, и одбацио спекулације да ће влада бити формиран 5. августа, на дан злочиначке операције „Олуја“.

„Ако будем успео биће ускоро, ако не формираће је неко други, али ћу га ја опет предложити“, додао је Вучић.

Упитан за страну подршку неким политичарима, Вучић је одговорио да га не занима кога амбасадори подржавају.

„Амбасадори нека подржавају кога хоће, мене то не занима. Мене занима само шта грађани мисле“, поручио је и додао да не зна да ли ће Американци да подржавају неког.

Гарђани, према његовим речима, сами могу да препознају људе који раде у интересу своје земље.

Одлука о Степинцу говори више о Хрватима него о нама

Вучић је, коментаришући одлуку хрватског суда о поништавању пресуде Загребачком надбискупу из Другог светског рата Алојзију Степинцу, рекао да та одлука више говори о Хрватској него о Србима и Србији.

„Више су ме погодиле неке изјаве и коментари релативизовања из дела јавности у Србији. Степинац је био један од кључних идеолога најгоре нацистичке власти на европском тлу. Србија ће увек бити на страни антифашизма. Српски народ никада неће подржавати фашизам и знаће да сачува своју земљу од тога“, рекао је Вучић и додао да ће настојати да односи Србије и Хрватске остану добри и да се спроведе све потписано у декларацији са хрватском председницом Kолиндом Грабар Kитановић.

„Спровешћемо све и све ћемо урадити да испоштујемо и хрватску мањину и да се она осећа добро. Хоћу да се грађани Србије поносе оним што пружају другим националностима“, рекао је Вучић.

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here