Све сто је Вучић данас рекао о извозу оружја у Јерменију је јефтин покушај манипулације. Класичне Вучићеве манипулације. Једина истина је следећа: још 2006. обустављен је извоз оружја у Азербејџан, Јерменију и Грузију. Потом, 2011. „Застава“ обавештава да је склопила споразум о изградњи фабрике оружја и извозу технологије у Бакуу – навела је потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић.

С обзиром да се радило о директном споразуму са фабриком, тврди она, Влада је доведена пред свршен чин и стога је затражила да повлачење закључка покрене Министарство одбране.

– Трајало неколико месеци. Покренута је процедура за укидање забране извоза у Азербејџан да би се у Баку извезла само опрема за фабрику, а не оружје, како је Вучић покушао да инсинуира. А у Јерменију се ништа није извозило до режима СНС 2017. године – истакла је потпредседница ССП.

– Закључак техничке Владе Мирка Цветковића последица је паритетног третмана Азербејџана и Јерменије, иако, подвлачим није било никаквог извоза оружја у Јерменију све до 2017., када Вулин, Гашић, Стефановић дају сагласност по налогу Вучића, а надлежни министар Љајић омогућава чак 18 дозвола (од укупно 19) за извоз оружја у Јерменију Вучићевом омиљеном трговцу Слободану Тешићу – закључила је Тепић.

Direktno.rs

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here