Novi Sad 09. novembra 2012 - Vojnici na sveèanom obeležavanju Dana Prve brigade Kopnene vojske u kasarni "Jugovièevo". Sveèanosti su prisustvovali gradonaèelnik i predsednik Skupštine Novog Sada Miloš Vuèeviæ i Siniša Seviæ i delegacija Grada. FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP / jp / mk

Екипа ВС се трећег полуфиналног дана, за место у финалу, надметала са екипама војски Русије, Азербејџана и Индије, а показала је велику борбеност и изражен такмичарски дух, саопштило је Министарство одбране.

Према коначним резултатима, у финале су се пласирале Русија, Белорусија, Кина и Казахстан, а нашој екипи припало је пето место.

Према речима руководиоца тима Војске Србије за „Тенковски биатлон“, потпуковника Саше Тодорова, Србија је пету позицију изборила у конкуренцији 17 земаља које су се надметале у „Тенковском биатлону“ и напоменуо да је трка била веома напета и узбудљива.

„Момци су дали све од себе иако смо имали проблема са техником, системом и наоружањем. Показало се да трка не зависи само од екипе – нишанџије, командира и возача, вец умногоме и од технике. У односу на прошлу годину она је била много лошије исправности, те смо због пеха на техници морали да уведемо резервни тенк. Честитао бих момцима, пре свега на тешким и напорним припремама, а затим на свему што су овде показали“, истакао је потпуковник Тодоров.

Главни тренер тима Војске Србије за „Тенковски биатлон“ и заменик руководиоца мајор Нинослав З. Ђудић такође је честитао екипи и похвалио њихов напор и труд.

„Уз велику вољу, екипа није успела да се пласира у веома прижељкивано финале ’Тенковског биатлона’. Сумирајући резултате, заузели смо пето место у конкуренцији бројних велесила, а победиле су нас земље које су се такмичиле на својим тенковима, са својом опремом и муницијом“, рекао је мајор Ђудић и напоменуо да су припадници наше војске остварили најбољи резултат од екипа које су снаге одмеравале на руској техници.

Финалу „Тенковског биатлона“ и церемонији затварања Међународних војних игара, 13. августа, присуствоваће и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, наведено је у саопштењу.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here