Foto: Printskrin Youtube

Војни синдикат Србије, који тврди да је са више од 7.200 чланова једини репрезентативни синдикат у оружаним снагама, доделио је министру одбране Александру Вулину „Црну плакету непожељног послодавца“ и оценио да је то једино признање које је заслужио.

„Оваква одлука иницирана је помамом сервилности и додворавања високо позиционираних и ушушканих појединаца из система одбране одлазећем министру, које је очигледно ништа друго него наставак злоупотребе ВС, искључиво у политичке сврхе и ради подизања личног рејтинга Вулина код оних који ће одлучивати о саставу нове владе, док се са друге стране битно урушава достојанство војничке професије и части коју смо дужни да бранимо“, навео је синдикат у саопштењу.

Синдикат је додао да је додела тог „непопуларног признања“ неминовност која има за циљ критичку оцену рада Александра Вулина током обављања функције послодавца запосленима у ВС.

„Списак разлога за доделу ‘Црне плакете непожељног послодавца’ Вулину је подугачак, а неки од разлога су јер је током његовом мандата војска имала веће губитке у људству него у ратовима, јер припадници ВС не остварују право на плаћену накнаду превоза за долазак и одлазак са рада у реалном износу, регрес и топли оброк, јер им се за напредовање у служби не признају дипломе из цивилних школа и факултета“, навео је синдикат.

Такође се додаје да су запосленима у војсци укинуте субвенције за решавање стамбеног питања, да партиципацију за лечење плаћају двоструко више од осталих грађана, да су цивилна лица у ВС дискриминисана, да се синдикат и његови представници прогањају и добијају отказе а да се ресурси и припадници ВС користе на прослави политичке странке Покрет социјалиста, на чијем је челу Вулин.

Војни синдикалци Вулину замерају и, како су навели, „злоупотребу обележја ВС на приватној црној униформи“, кршење Устава, закона и међународних конвенција, урушавање угледа ВС у земљи и свету, сумњиве набавке под велом тајне и јавно залагање за сецесију дела државне територије.

Srbin Info

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here