Да његова листа није освојила 131 мандат у Народној скупштини Александар Вучић вероватно не би на сваком јавном појављивању у протекла три месеца морао да одговара на питање – кад ће влада.

Да нема апсолутну већину, а и да сам не поставља неке рокове чије пробијање после мора да објашњава, вероватно би у јавности било више стрпљења и разумевања за то што још нема нове владе.

При томе, мандатар има за размишљање, (гео)политичко калкулисање и „ударање чежње” потенцијалним сарадницима из своје али и других партија, још четрдесетак дана. Толико је остало до 3. септембра, који је крајњи рок за формирање владе.

Мада, како се помиње у неким владиним кулоарима, парламент би 3. августа могао да почне седницу о влади, а нови кабинет Александра Вучића би у том случају требало да буде изгласан 5. августа.

Тај сценарио се уклапа у један од Вучићевих рокова које је до сада давао.

„Формираћемо владу кад будем могао да формирам владу, у складу са законом, а то ће, свакако, бити пре 17. августа, кад заседају директори ММФ-а”, рекао је крајем јуна. Поред тога, како незванично сазнајемо, свим директорима републичких јавних предузећа поручено је да своје годишње одморе не планирају пре 20. августа.

Политика

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here