Традиционлна годишња конференција за штампу руског председника Владимира Путина, за коју је акредитовано више од 1.400 новинара, почела је данас, а прва питања односе се на економију.

Kонференција је била заказана за четвртак, али је због сахране руског амбасадора Андреја Kарлова, убијеног у Анкари, померена за данас у подне по локалном времену.

Одговарајући на питање да ли су мере безбедности појачане због убиства руског амбасадора у Турској, портпарол руског председника Дмитриј Песков раније је рекао да се сви догађаји на којима учествује председник “обезбеђују на највишем нивоу”.

Путин се за ову велику конференцију, по правилу, припрема данима и веома озбиљно, пише “Спутњик” и додаје да у Kремљу кажу да се тих дана готово не спава зато што се “председник припрема веома пажљиво”, ишчитава материјале и обнавља знања о најразличитијим темама, из свих области унутрашње и међународне политике, безбедности, економије….

У припреме је укључена и читава армија људи – сва министарства и друге државне институције и агенције, које Путину достављају релевантне информације и аналитичке материјале. То је читава база података, бројки и свих могућих информација.

Ове године је за Путинову конференцију за штампу акредитовано рекордних 1.437 новинара из целог света, што је 47 новинара више него прошле године.

Разговор са представницима седме силе у децембру 2015. године трајао је дуже од три сата, и за то време Путин је одговорио на више од 40 питања.

Најдужа Путинова конференција за штампу одржана је 2008. године када је руски председник за четири сата и 40 минута одговорио на више од 70 питања.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here