Србија ће добити нову владу до 11. августа, договорено је на данашњој седници Председништва СНС-а!

Избор нове владе биће на дневном реду седнице Скупштине Србије која ће почети 9. августа, а очекује се да ће се о кабинету премијера Александра Вучића гласати 11. августа, сазнаје „Блиц“ од извора са седнице.

Такође, према сазнањима СПС остаје у власти и део нове владе Републике Србије.

Формирање нове владе било је главна тема Председништва СНС, које је заседало иза затворених врата. О резултатима седнице, јавност би требало да обавести премијер Александар Вучић на конференцији за новинаре која треба да почне у 18 сати.

Било је речи и о односима у региону, али је топ тема – нова влада. На седници није било речи о кадровским решењима нове владе.

Пре почетка седнице, Вучић се прво на кратко састао са министром Николом Селаковићем, па су потом заједно отишли у салу у којој се одржавају седнице председништва.

А где је Марко?

Вучић је у једном моменту приметио да у сали нема Марка Ђурића, директора канцеларији за КиМ и потпредседника странке. Селаковић му је одговорио да је Ђурић у Бриселу, на шта му је Вучић рекао да му пошаље поруку и види шта се тамо дешава. Ђурић се налази у Бриселу на новој рунди разговора између Београда и Приштине, која се води на експертском нивоу.

Седница Председништва СНС почела је нешто после 16 часова, а пред сам почетак у седиште напредњака дошао је и лидер те странке Александар Вучић.

Како јавља наш репортер, на састанак су међу првима стигли функционери СНС – Никола Селаковић, Братислав Гашић, Александар Мартиновић, градоначелник Новог Сада Милос Вучевић и бивши градоначелник Ниша Зоран Перишић.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here