U okviru Nedelje porodičnog jedinstva prof Ković je održao predavanje na temu: „Srpska porodica u istorijskoj perspektivi“. Ovo izuzetno posećeno predavanje privuklo je veliki broj pobornika lika I dela profesora Kovića koji su želeli da čuju osnovne razloge za rapidno propadanje srpske porodice.

Profesor za ovaj proces optužuje globalizaciju, I medije koji trenutno vladaju svetom, takođe navodi da je cena neposlušnosti medijima I globalizaciji ratna opcija, kao način dodatnog ubeđivanja populacije.

Na početku predavanja profesor je naveo predskazanje poznatog britanskog pisca Edmunda Berga kog danas smatraju klasikom konzervatizma, a između ostalog I naš Slobodan Jovanović

Berg je u svom traktatu saopštio da francuska revolucija, čiji je savremenik,  donosi velike probleme tradicionalnoj porodici, kao I velikom ropstvu I despotizmu koji sledi. Ono što je zanimljivo jeste da je daleko pre velikih događaja koji će uslediti u Fracuskoj sve analitički obradio I predskazao.

Ujedno Berg insistira na predanju I tradiciji, kao jedinom osloncu porodice.

Profesor Ković u ostatku predavanja posebno apostrofira pad naše porodice za vreme Obrenovićke dinastije, kao I na probleme Srpske porodice nakon prvog svetskog rata , a pogotovo posle drugog kada se vidi siguran pad i raslojavanje, a i razlozi za ovako nešto-

Pored navođenja uzroka, prof Ković ipak daje i rešenje za spas srpske porodice, a koliko su Obrenovići a koliko Karađorđevići uticali na propadanje Srpske porodice, a koliko komunisti poslušajte u video produkcije HelmKast.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here