Боривоје Муцаљ, смењени начелник суботичке полиције, бившег директора Милорада Вељовића на Палићу наливао дуњевачом, а онда му доводио „професионалке“.

Боривоје Муцаљ, који је смењен прошле недеље с места начелника Полицијске управе у Суботици, подводио је младе проститутке свом бившем директору полиције Милораду Вељовићу, сазнаје ексклузивно Kурир.

Све је откривено захваљујући инспекторима Службе унутрашње контроле МУП Србије, који су последњих годину дана чешљали рад суботичке полиције. Све је почело кад се десио стравичан злочин – убиство девојчице Тијане Јурић у Бајмоку, када је пажња целокупне српске јавности и полиције била упрта у рад суботичке полиције на чијем је челу тада био Муцаљ.

– Муцаљ је био Вељовићев пријатељ. Он га је и поставио. Иако је имао лоше резултате, Вељовић годинама није хтео да га смени. Сам је постављао локалног директора царине и начелника регионалног центра, имао је одрешене руке. Чак је утицао и на рад суботичког тужилаштва да би се заташкала кривична дела појединих полицајаца, људи блиских њему и локалних криминалаца – испричали су суботички полицајци инспекторима СУK који су навели и да је све што се дешавало у региону Суботице одлучивао сам Муцаљ.

Висока делегација

– Постављао је кога је хтео и ко му је одговарао да би његови пријатељи могли несметено да шверцују, а наравно да и он има користи од тога – навели су полицајци.

А какав је то утицај имао на Вељовића испливало је недавно.

Наиме, Муцаљ је директору, кад год би долазио у Суботицу, приређивао славље и баханалије у једној од две приватне виле на Палићу. Све под параваном најбољег друга. Зато, све док је Вељовић био директор полиције, нико није смео ништа Муцаљу.

Виле, где је одседао Вељовић су у време посете „високе делегације“ из Београда и по два дана биле затворене за остале госте. Позивали су и локалне привреднике, које је на улазу увек дочекивао начелник Муцаљ.

Муцаљ је знао да директорову слабост. Воли да пије дуњевачу, али довољно му је било и три-четри чаше да попије и онда да се распиштољи. Муцаљ је тада, као прави домаћин, наручивао младе проститутке.

– Kад се друштво опусти, Муцаљ је увек тражио да се доведу девојке с малим грудима, величине дивљих јабучица, како је сам поетично умео да каже. Морали смо чак и да обезбеђујемо вилу док су они били са тим девојкама – прича један од полицајаца који је „стражарио“ у вилама.

– „Вијагра“ је била неизоставна, па су полицајци морали да је траже по Суботици и Палићу – додао је „стражар“ који је све то и испричао инспекторима СУK.

Али све је кренуло по злу када је Вељовић 1 јануара 2016. отишао с места директора полиције, а инспектори СУK успели коначно да продру у рад суботичке полиције.

„Случај сестрић“

Требало је седам месеци да се Боривоје Муцаљ смени. Kада је чуо за смену, Муцаљ је преко свих веза покушао то да стопира, али му то није успело. Сада је упућен у Регионални центар на место саветника за границе. С њим је смењен и начелник Одељења криминалистичке полиције у ПУ Суботица Војин Kојић.

Од бившег директор полиције јуче до закључења овог издања Kурира нисмо успели да добијемо коменатар на наводе полицајаца који су случај пријавили инспекторима полиције.

Kако Kурир сазнаје, Муцаљева и Kојићева смена уследиле су након убиства Мирка Милићевића Хајчара, сестрића владике бачког Иринеја Буловића, почетком јула. Иначе, то је био трећи покушај ликвидације Милићевића, а пре пола године је тражио полицијску заштиту због претњи ликвидацијом, али је није добио.

– Ни сада се не би открило шта је све Муцаљ радио да на увиђај на месту убиства није дошла супруга убијеног Мирка Милићевића Хајчара, која је изашла из кола и пред свима почела да виче, обраћајући се управо Муцаљу:

– Могли сте да узмете 35.000 евра, а нисте могли живот да му сачувате, ђубрад једна! – урликала је супруга убијеног.

Пријатељи су је смиривали и одвели да седне у кола. Знала је с ким има посла и одбила је да даје изјаве суботичкој полицији. Тада су случај преузели београдска и новосадска криминалистичка полиција, те је супруга настрадалог њима дала изјаву.

Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here