Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да је Москва забринута ситуацијом у којој нова америчка администрација наставља да штити терористичку организацију Нусра фронт.

Он је назвао ситуацију која се тиче борбе против Нусра фронта „великом загонетком“.

„Јер, без обзира на све законске одредбе на основу чињенице да је Нусра фронт, као филијала Ал Каиде, укључен у терористички списак у САД и многим другим западним државама, као и у Русији, у пракси се воде борбе против ДАЕШ-а, али нема борбе против Нусра фронта и структура које су повезане са њим“, рекао је Лавров на прес-конференцији.

Он је навео да се нова америчка администрација понаша као и претходна.

„У том смислу, коалиција на челу са САД се понаша исто као и за време администрације председника Обаме: Нусра фронт се на све начине штити од бомбардовања. То је веома забрињавајућа тема. Ми то питање редовно покрећемо у контактима са нашим америчким партнерима, али не добијамо јасне одговоре. А желели бисмо“, додао је руски министар.

Раније је Лавров изјавио да постоји шанса да се раздвајање опозиционих група од милитаната Нусра фронта у Сирији у оквиру мировног процеса одвије успешно. Ова организација се често повезује са Саудијском Арабијом.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here