Бањалучанин Стево Селак направио је од глине скулптуру председника Руске Федерације Владимира Путина, крај које се сада фотографишу бројни пролазници из града на Врбасу и околине.

Израда скулптуре од глине или „блата“, како је за Срну рекао самоуки Селак, трајала је осам месеци, а фигура се налази у бањалучком насељу Паприковац.

„Само једно уво сам правио више од 50 пута…. За израду Путинове скулптуре потрошио сам 200 килограма глине, добијене бесплатно од бањалучке циглане. Све се природно сушило, а зна се десити да, када се испече, дође до пуцања“, објашњава Селак.

На идеју да прави Путина дошао је, како наводи, „због љубави према Русији“.

„Откад знам за себе волим све што је руско, а Путина обожавам. Пре месец и по дана сам му преко руског амбасадора у БиХ Петра Иванцова послао своју „Kњигу живота – упутство за употребу“, која је преведена на руски.

Путин у суботу (30. јула) долази у Словенију и пријатељи се већ шале да само ја могу да га доведем у Бањалуку“, каже Селак.

Стево у дворишту има још две скулптуре – извајао је сина Матеја и самог себе.

„Син је „оригиналан“, а неки кажу да сам и ја добро испао. Ипак, Путин је у првом плану“, напомиње Селак.

Овај Бањалучанин планира да идуће године направи и скулптуре својих родитеља, као и великог грчког филозофа Сократа, јер је то један од Селакових надимака.

Стево Селак је у Српској познат и по својим сведочанствима о томе како је преживио три клиничке смрти и два тумора на унутрашњим органима.

У том смислу, он је у у својој „Kњизи живота“ навео да се смрти не треба плашити, јер је душа вечна.
Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here