Заменик основног јавног тужиоца у Новом Пазару Јован Милановић изјавио је данас да је непознати починилац или више њих, порушило и оштетило 34 надгробна споменика (нишана) на новопазарском гробљу „Газилар“

Заменик основног јавног тужиоца у Новом Пазару Јован Милановић изјавио је данас да је непознати починилац или више њих, порушило и оштетило 34 надгробна споменика (нишана) на новопазарском гробљу „Газилар“.

Он је радију Сто плус казао да су тужилаштво и полиција извршили увиђај, да су докази са лица места прикупљени и да се ради на откривању починилаца вандалског чина.

„Према првим информацијама споменици су рушени између два сата после поноћи и пет сати јутрос. Са лица места су узети отисци, брисеви и они се тренутно анализирају. Преузели смо и снимке са надзорних камера, полиција их прегледа проверавајући да ли се на њима виде починилац или починиоци“, казао је Милановић.

Порушене споменике у близини улаза у гробље затекли су муслимани који су, после прве јутарње молитве – Бајрам намаза, дошли да обиђу гробове својих рођака и помоле се поводом Бајрама, једног од два најзначајнија празника у исламу који се обележава данас.

Министарство унутрашњих послова раније данас је саопштило да су непознате особе порушиле 29 надгробних споменика код улаза на гробље Газилар у Новом Пазару.

Вечерње новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here