НА платном списку Народне скупштине тренутно се налази и 44 бивших посланика и за њихова примања ће до септембра бити издвојено укупно око 8.800.000 динара из буџета.

Реч је о заступницима из прошлог сазива који нису поново изабрани и који по закону имају право да три месеца од престанка мандата наставе да примају посланичку плату. У том периоду они ће добијати основу зараду која износи око 67.000 динара, али не и паушал од 27.000.

Међу бившим посланицима, који су и даље на списку запослених у парламенту, половину чине напредњаци. Ту је и петоро посланика ДС, четворо социјалиста, док је из СДПС захтев одоборен за њих троје.

Шеф посланичке групе СНС у претходном сазиву, Зоран Бабић, који је на списку, није желео да открије који су му професионални и политички планови од септембра нити да одговори да ли очекује функцију у извршној власти:

– Разговараћемо о томе када прођу та три месеца – кратко нам је рекао.

Посланичку плату до септембра примаће и бивши посланик СДС Слободан Хомен. И по истеку три месеца он неће остати без хлеба. Радиће у породичној адвокатској канцеларији.

Посла не мањка ни уметничком двојцу СПС – редитељу Срђану Драгојевићу и музичару Ненаду Милосављевићу – Неши Галији. Ниједан од њих није ни током посланичког стажа запостављао своју основну каријеру, а Драгојевић је недавно објавио и књигу за децу.

На листи су још и естрадни менаџер и бивши посланик СНС Саша Мирковић, функционер ЛСВ Бојан Костреш, посланик СДПС Иван Бауер, некадашњи члан СВМ Ласло Варга…

ЈОВИЧИЋУ ЗАРАДА ЗА ДВА ДАНА

ПРАВО на посланичку плату после истека мандата добио је и функционер СНС Александар Јовчић и то само на основу два дана колико се водио као незапослен. Он је већ два дана после истека мандата и конституисања новог сазива парламента изабран за председника београдске општине Палилула и изгубио је право на ову накнаду.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here