КНИН – Хрватска полиција ухапсила је двојицу мушкараца који су данас у Книну запалили српску заставу, сазнаје индекс.хр.

Према незваничним информацијама које је овај хрватски портал добио из тамошње полиције, због паљења српске заставе приведени су мушкарци стари 44 и 27 година.

Наводи се да полиција утврђује и околности око певања усташких песама од стране припадника деветог батаљона (бојне) ХОС-а.

Исти портал је раније пренео да је група младих Хрвата уз тактове песме Марка Перковића Томпсона, на одушевљење присутних, запалила српску заставу.

Наводи се да је најпре један младић покушао да запали српску заставу, али пошто му то није пошло за руком прискочио му је у помоћ неко неко са бакљом.

Застава је планула, а то је изазвало одушевљење присутних, махом младића и девојака, наводи портал.

Уз констатацију да је прослава и величање војно-полицијске акције Олуја потпуно пала у други план, хрватски портал је навео и да је претходно данас срамотни инцидент изазвао девети батаљон када је, марширајући улицама Книна, певао усташке песме и узвикивао усташки поздрав „За дом спремни”, преноси Танјуг.

Протестна нота због паљења српске заставе у Книну

Министарство спољних послова Србије упутило је протестну ноту хрватској амбасади у Београду поводом паљења заставе Републике Србије током данашњег обележавања војно-полицијске акције „Олуја” у Книну.

Министарство је саопштило да овај вандалски чин сматра недостојним и нецивилизацијским гестом, који заслужује најоштрију осуду и кажњавање починилаца.

„Министарство спољних послова очекује од надлежних органа Републике Хрватске да предузму све неопходне законске мере, идентификују и казне починиоци”, истиче се у саопстењу, преноси Танјуг.

Извор: Политика

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here