Украјина планира да наредне године распореди комплексе крстарећих ракета „Нептун“ на Црном и Азовском мору, изјавио је у интервјуу „Радију Свобода“ командант украјинсе Ратне морнарице Алексеј Неижпапа.

„Оружје је ефикасно. Главни задатак је да се што пре добију „Нептуни“ и паметно се употребе. На питање када ће се то десити, одговор је: наредне године. Колико ће их бити: планирана су три дивизиона обалских ракетних комплекса. Два у Црном мору, један у Азовском“, рекао је Неижпан.

За њега је главни непријатељ Украјине – Русија. Са њом, по мишљењу Неижпана, треба се борити, не бројношћу војске, већ технологијама.

„Наш главни непријатељ – Руска Федерација – има другу у свету војску по бројности. Не можемо се равњати са њом, колико год то желели. Тешко да ће Украјина моћи да финансира војску од милион људи. Зато, говорећи о Ратној морнарици, треба говорити, не толико о бројности, колико о квалитету: о добро обученом квалификованом кадру, савременом технолошком наоружању. Садашњи свет ратује уз помоћ технологија, а не количином бајонета, бродова, авиона“, изјавио је командант украјинске морнарице.

Подсетимо, у Одеској области су у мају тестиране украјинске крстареће ракете Р-360, комплекса РК-360МЦ „Нептун“.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here