Foto> Printskrin Youtube

Како је према одлуци Кризног штаба ресторанима и кафићима на територији града дозвољено да раде до 21 сат, а баште до 23 сата, ти ресторани и кафић на Врачару нашли су се у тешкој позицији
Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је данас да ће Град Београд помоћи угоститељима да превазиђу проблеме у којима су се нашли због епидемије корона вируса.

Тако ће Град за јул и август смањити закуп угоститељима који се налазе у објектима који су власништво Града Београда за 50 одсто, рекао је Весић за ТВ Хепи, а саопштила Градска управа.

Он је навео да се друга мера односи само на Врачар, једину општину на којој је, на предлог грађана, прошле године забрањено да се постављају баште на паркинг местима, због чега је велики број угоститељских објеката на Врачару без башти.

Како је према одлуци Кризног штаба ресторанима и кафићима на територији града дозвољено да раде до 21 сат, а баште до 23 сата, ти ресторани и кафић на Врачару нашли су се у тешкој позицији, каже Весић и наводи да ће због тога на седници Скупштине града Београда, која се одржава до краја месеца, предложити да се одлука о постављају башти кафића и ресторана на Врачару суспендује до краја ове године.

“То значи да ће ови угоститељи са Врачара моћи да имају баште од 1. августа”, рекао је Весић.

Он је додао да су угоститељство и услуге грана привреде у Београду која је најугроженија због промене начина живота због корона вируса и да ће Град зато учинити шта може, из своје надлежности, да ресторанима и кафићима помогне да лакше преживе овај период

Извор: Тањуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here