Путин у Србији мора пасти! Србима по сваку цену треба утувити у главу да је он „зли источњачки диктатор“ који уцењује Београд и који хоће да њихову земљу претвори у „руску губернију“! Јавно мнење у Србији треба довести до тачке усијања у којој би „сукоб са Русијом“ био природно стање!

Веровали или не, али управо овако гласе директиве које су претходних недеља у западним амбасадама добили главни уредници већине медија у Београду!

Најважнији посао

Kако Информер сазнаје у својим одлично обавештеним дипломатским изворима, медијско-политичка кампања „рушења Путина у Србији“ координира се из самог врха ЕУ и НАТО. Ова акција означена је као приоритет и најважнији посао који се има обавити овог лета, јер се „прекомерни утицај Путина и Русије“ означава као највећа опасност за интересе ЕУ и САД на Западном Балкану.

Извори откривају и неколико „кључних тема“ на којима ће се темељити медијска акција, која, према плану, треба да достигне врхунац крајем августа и почетком септембра.

Прво ће почети причама да Путин наводно уцењује Србију, да Вучићу саставља Владу и наређује да се одржи референдум о уласку у НАТО пакт.

Даље, писаће лажи о наводном захтеву за градњу руске војне базе у Нишу и у околини Зрењанина. Паралелно с тим, кренуће прича да руски инвеститори пљачкају Србију, да у НИС-у и другим фирмама извлаче силне милионе евра и пребацују их у Москву, да су кредити за обнову српских железница изузетно неповољни за Србију… – набраја саговорник и наводи да је крајњи циљ Запада да „већини Срба огади Путина и Русију“.

– За то су спремни да плате силне милионе евра и долара. И зато се немојте чудити када у у медијима крене на десетине текстова и прилога о злим Русима… – упозорава извор.

Званично, у Влади Србије, амбасади Руске Федерације и западним амбасадама нису јуче хтели да коментаришу таква сазнања.

На другој страни, главни уредник „Печата“ Милорад Вучелић напомиње да НАТО и евроунијати не разумеју да у Србији постоје уверења која се не могу купити.

– Они себи никако не могу да објасне одакле толика масовна љубав према Путину… Али зар стварно мисле да лажима могу Русију да избаце из глава и срца овог народа? Или мисле да направе концентрациони логор, неки нови Голи оток и изолују све људе који мисле другачије?! Изгледа, не могу да разумеју да Русија не тражи ништа од нас и не поставља нам никакве услове… Притисци ће свакако расти, али сигуран сам да ће покушај да се Русија и Путин огаде овом народу бити узалудан – поручује Вучелић.

Долази Рогозин

Главни уредник портала „Нови стандард“ Жељко Цвијановић потврђује да ће кампања лажи о Русији и Путину бити још присутнија у прозападним српским медијима наредних месеци.

– То може да нас љути, посебно када овдашњи ангажовани карикатуристи представљају српску сарадњу са Русијом као понор или кад неке новине желе да лажно прикажу Русију као силу која нас уцењује као што то деценијама чини Запад. Али, на другој страни, то треба и да нас радује. Јер што та кампања буде јача, то ће значити да српски послови са Русијом иду све боље. Вероватно ће то потврдити и скорашња посета Дмитрија Рогозина Београду, где ће се много конкретније него у јануару говорити о руском наоружавању Србије – предвиђа Цвијановић.

Анђелковић: Манипулације и лажи!

Аналитичар Драгомир Анђелковић истиче да је наклоност српског народа према Путину и Русији дубоко утемељена и да је то трн у оку Западу, који нас је, с друге стране, годинама сатанизовао, али и бомбардовао.

– Сада они на све могуће начине, служећи се манипулацијом, па чак и отвореним лажима, покушавају да прикрију све оно што су радили Србији и ођедном би да се представе као наши једини пријатељи. У оквиру тога покушавају да умање утицај Русије на Балкану, а да се Путин представи као тиранин који Србији неће донети ништа добро – наглашава Анђелковић, напомињући да су „независни интелектуалци“ које Запад ангажује да пласирају њихове лажи потпуно изгубили кредибилитет и поверење код народа у Србији.

Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here