Еуфорија звана „Покемон ГО“ захватила је читав свет, па тако и главни град Босне и Херцеговине. У Сарајеву већ сада велики број људи игра ову „Нинтендову“ игру, а неки су толико концентрисани на потрагу да заврше на небезбедним местима, па и на минским пољима!

Циљ планетарно популарне игре Покемон ГО је скупити што више покемона и тако развијати свог играча. Покемони се налазе по целом граду, баш као и станице, такозвани Pokestops, на којима можете свог играча опремити лоптицама у које хвата покемоне, а ако вам се посрећи и понеким јајетом које ће се претворити у покемона.

Но, како то већ бива, овакве игре полако прерастају у опсесију, толико да многи не размишљају о опасностима које вребају.
Тако је хуманитарна организација „Посавина без мина“, на свом профилу на Фејсбуку објавила молбу грађанима да не улазе на мински сумњиве површине.

„Данас смо добили информацију да има случајева да корисници апликације Покемон Го у БиХ залазе у мински сумњиве/ризичне површине да би нашли покемона. Моле се сви грађани да то не чине и да поштују постављене знаке минске опасности и да не залазе у подручја која су им непозната“, наводи се у молби организације.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here