Недавна изјава портпарола НАТО о Турској, која се појавила на вебсајту ове алијансе, каже да НАТО “брине” због могућег одласка Турске, након што је турски Министар спољних послова најавио могуће напуштање алијансе.

У документу је прегршт либералних фраза и клишеа, као што су људска права, демократија, итд.

Мозгови пропалог проамеричког пуча у Турској не желе да се настави нормализација турско-руских односа . Важно је напоменути и то да је НАТО одиграо кључну улогу у пропалом пучу.

Након пропалог пуча, Чавушоглу је рекао да је неколико НАТО војника из ваздухопловне базе Инџирлик било укључено у заверу и пуч у земљи.

Катехон

Турска може да потражи и друге опције, ван НАТО-а, за сарадњу у војној индустрији, иако је прва опција увек сарадња са њеним савезницима у Алијанси, изјавио је данас турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу приликом телевизијског гостовања.
Раније данас, турски амбасадор у Москви, Умит Јардим, изјавио је да НАТО нема право да говори Анкари какве односе ће градити са другим државама, и додао да је своје везе са Русијом развијати упркос ставовима Запада.

„НАТО ни на који начин не може да диктира своје услове нити да нам каже са ким треба или не треба да се састајемо и комуницирамо“, рекао је Јардим за РИА Новости, а преноси Ројтерс.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here