Američki predsednik Donald Tramp kritikovao je ponovo mrežu Si-En-En koju je optužio za „perfidan“ napad na njega u reportaži koja se ispostavila kao netačna.

Si-En-En lažne vesti napravio je juče perfidnu i namernu grešku. Uhvaćeni su na delu, baš kao i usamljeni Brajan Ros na Ej-Bi-Si njuzu (koji je trebalo da bude odmah otpušten zbog svoje greške)“, napisao je Tramp.

Si-En-En je u petak ujutro objavio da su predsednik i njegov stariji sin Donald Džunior primili mejl sa ključem za dešifrovanje koji omogućava pristup hakovanim dokumentima Demokratske stranke objavljenima na Vikiliksu, ali pre nego što su postali dostupni javnosti.

Međutim, ispostavilo se da to nije tačno, nakon čega je Si-En-En objavio ispravku precizirajući da je mejl nosio datum od 14. septembar, a ne 4. septembar prošle godine, odnosno dan nakon što je Vikiliks objavio dokumenta, prenosi AP.

„Gledajte da li će Si-En-En otpustiti odgovorne ili je samo reč o velikoj nesposobnosti“, napisao je Tramp na Tviteru.

Američki predsednik je u sledećem tvitu naveo da bi slogan „Si-En-En – medij kome se najviše veruje“ trebalo da bude „Si-En-En – medij kome se najmanje veruje“.

RTS

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here