Амерички председник Доналд Трамп критиковао је поново мрежу Си-Ен-Ен коју је оптужио за „перфидан“ напад на њега у репортажи која се испоставила као нетачна.

Си-Ен-Ен лажне вести направио је јуче перфидну и намерну грешку. Ухваћени су на делу, баш као и усамљени Брајан Рос на Еј-Би-Си њузу (који је требало да буде одмах отпуштен због своје грешке)“, написао је Трамп.

Си-Ен-Ен је у петак ујутро објавио да су председник и његов старији син Доналд Џуниор примили мејл са кључем за дешифровање који омогућава приступ хакованим документима Демократске странке објављенима на Викиликсу, али пре него што су постали доступни јавности.

Међутим, испоставило се да то није тачно, након чега је Си-Ен-Ен објавио исправку прецизирајући да је мејл носио датум од 14. септембар, а не 4. септембар прошле године, односно дан након што је Викиликс објавио документа, преноси АП.

„Гледајте да ли ће Си-Ен-Ен отпустити одговорне или је само реч о великој неспособности“, написао је Трамп на Твитеру.

Амерички председник је у следећем твиту навео да би слоган „Си-Ен-Ен – медиј коме се највише верује“ требало да буде „Си-Ен-Ен – медиј коме се најмање верује“.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here