Kандидат Републиканске странке за председника САД Доналд Трамп спасен је из лифта који се заглавио између првог и другог спрата хотела у Kолорадо Спрингсу, саопштила је данас локална ватрогасна служба.

У саопштењу се наводи да су ватрогасци позвани у петак око 13,30 по локалном времену да спасе десетак људи, укључујући Трампа, који су били заглављени у лифту хотела Мајнинг Иксчејнџ, у оквиру одмаралишта „Виндам Гранд Хотел & Спа“, пренела је агенција АП.

Ватрогасци су отворили горњи отвор лифта и спустили мердевине у кабину, којима су Трамп и остали изашли из лифта на другом спрату. Том приликом нико није повређен, стоји у саопштењу.

Адвокат Пери Сандерс Јуниор, који је и један од власника хотела, изјавио је да је током догађаја Трамповом тиму за обезбеђење дата контрола над хотелским лифтовима.

„Учесници забаве су били примерни гости, али је Трампово обезбеђење инсистирало на томе да ручно контролише лифтове“, рекао је Сандерс.

Након што су евакуисани људи из лифта, техничари фирме која сервисира лифтове у хотелу су рекли да се лифт заглавио пошто је неко окренуо кључ док је кабина била у покрету.

Проблем је решен и лифт је одмах поново пуштен у рад, рекао је Сандерс.Трамп је током предизборног скупа на Универзитету Kолорадо у Kолорадо Спрингсу критиковао шефа локалне ватрогасне службе зато што је ограничио број људи који може да присуствује говору америчког милијардера у згради где се тај догађај одржавао.
Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here