БУДУЋИ кандидат Репубиканске партије за преседника САД – Доналд Трамп – рекао је италијанском листу Corriere della Sera да ће, уђе ли у Белу кућу, позвати Владимира Путина да посети Вашингтон.

Одговрајући на директно питање („Хоћете ли позвати руског председника да посети САД?”), милијардер је рекао: „Нећу имати никакав проблем да то учиним. Апсолутно никакав!”

Трамп је прокоментарисао и ове Путинове речи изговорене у Санкт-Петербургу: „Господин Трамп је изјавио да је спреман за успостављање руско-америчких односа у пуном формату. Шта је у томе лоше? Ми то поздрављамо”.

Могући наредни председник САД на то је рекао: „Мислим да је он то правилно рекао. Сматрам да ми морамо да одржавамо односе. Уверен сам да би постизање сагласности са Русијом било одлично и да би то благотворно деловало на цео свет”.

Додао је да би добри односи Вашингтона и Москве допринели и победи над Исламском државом:

„Мислим да би било веома корисно ако бисмо координирали своје напоре ради достизања тог заједничког циља. Они такође желе победу над Исламском државом. А Русија је – сила. Сматрам да би наши усклађени напори били позитивна а не негативна ствар”.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here