Републикански кандидат на председничким изборима у САД Доналд Трамп изјавио је да је много тога жртвовао и запослио хиљаде људи, а тиме је одговорио на оптужбе оца убијеног муслиманског војника, који тврди да њујоршки милијардер није жртвовао ништа за своју земљу, преноси АФП.

„Радим напорно. Отворио сам хиљаде и хиљаде радних места, изградио велике структуре. Постигао сам огроман успех. Сматрам да сам много тога урадио“, рекао је Трамп у суботу за Еј-Би-Си.

„Радим напорно. Отворио сам хиљаде и хиљаде радних места, изградио велике структуре. Постигао сам огроман успех. Сматрам да сам много тога урадио“, рекао је Трамп у суботу за Еј-Би-Си.

Кизр Кан, чији је син убијен у Ираку, оптужио је Трампа у четвртак, на конвенцији Демократске странке, да напада америчке муслимане, поручивши му да обиђе гробове храбрих патриота који су погинули бранећи Сједињене Америчке Државе.

„Видећете да су то људи свих вероисповести, националних припадности и оба пола. А ви нисте жртвовали ништа и никога“, истакао је Кан у поруци Трампу.

Републикански председнички кандидат је у интервјуу, чији су изводи емитовани јуче, а који ће данас бити у целости емитован, поставио питање да ли његова противкандидаткиња из редова Демократске странке Хилари Клинтон стоји иза Канове поруке, коју Кан тврди да је написао заједно са својом супругом Хазалом.

Клинтонова је јуче у саопштењу бранила Кана и његову породицу као „најбоље што је Америка дала“.

Трамп је у интервјуу, такође, одбацио Канову оптужбу да никада није прочитао Устав САД.

„Иако дубоко жалим због губитка његовог сина, господин Кан, који ме никада није упознао, нема права да стане пред милионе људе и тврди да никада нисам прочитао Устав и да каже још много других неистинитих ствари“, закључио је Трамп.

Републикански председнички кандидат отуђио је многе Американце увредама упућеним имигрантима, муслиманима и женама током кампање за номинацију, подсећа француска агенција.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here