“Сви ти људи који пристижу у великом броју покушавају да извуку корист из програма ДАЦА”, рекао је Трамп
Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да Мексико “мора да помогне САД на граници”.

Он је истакао да многи у његову земљу долазе из Мексика јер желе да искористе амерички програм који од депортације штити имигранте који су као деца ушли не америчку територију.

 

 

“Мексико чини веома мало, а можда и ништа, како би зауставио прилив људи у Мексико на њиховој јужној граници, а потом у САД. Смеју се нашим глупавим законима о имиграцији. Они морају да зауставе велики прилив дроге и људи, или ћу ја обуставити Северноамерички споразум о слободној трговини. Потребан је зид””, написао је Трамп на друштвеној мрежи.

Kако је додао, “сви ти људи који пристижу у великом броју покушавају да извуку корист из програма ДАЦА”.

 

 

Трамп је претходно у недељу, међу осталим порукама објављеним на свом налогу на Твитеру, навео да договор ДАЦА који помаже имигрантима “више не постоји”.

На питање да образложи своје твитове на ову тему, амерички председник је окривио демократе за постизање тог договора.

Трамп је прошле године окончао програма ДАЦА, који је усвојен у време његовог претходника Барака Обаме, али је федерални судија наложио Трамповој администрацији да настави са издавањем дозвола.

Ни после вишемесечних преговора између Беле куће и посланика обеју страна, још није постигнут споразум о заштити уживалаца тог програма.

Реч је програму заштите за стране малолетнике који су илегално ушли у САД пре навршених 16 година, а којима се најпре издаје привремена боравишна дозвола, као и дозвола за рад, а потом се разматра издавање сталне боравишне дозволе уколико задовоље одређене услове.

 

 

 

Недељник

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here