Доналд Трамп, најизвеснији кандидат Републиканске партије за председника САД оштро је критиковао своју ривалку из редова демократа Хилари Kлинтон рекавши да је „првокласан лажов“ те да није у стању да буде председник.

„Хилари Kлинтон је можда најкорумпиранија особа која се икад кандидовала за председника“, рекао је он у говору у „Трамп СоХо“, свом хотелу са пет звездица на Менхетну у Њујорку.

Она је лажов који је „усавршила политику личног профита и крађе“ и којој недостаје способност процене да би могла да буде прва жена врховни командант у САД, додао је он.

Трамп је тако реаговао на критику Хилари Kлинтон која је рекла да би његова победа била катастрофа за америчку економију. Упозорила је да се сви економисти, било да су десно, лево оријентисани или су припадници центра, слажу у томе да би Трамп вратио САД у рецесију. Она је, такође, поновила да је Трамп по темпераменту неподобан да води земљу.

Трамп је, с друге стране, рекао да је улог велики описујући себе као иновативног мислиоца који ће заштитити америчке раднике од система који су успоставили каријерни политичари попут Kлинтонове.

„Њена срамна спољна политика коштала је Америку хиљаде живота и трилиона и трилиона долара“, рекао је Трамп алудирајући на подршку Kлинтонове инвазији САД на Авганистан и Ирак.

 

 

Newsweek

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here