Доналд Трамп прихватио је номинацију Републиканске партије и званично постао кандидат за председника САД на изборима у новембру.

У свом говору Трамп је поново критиковао демократског ривала Хилари Kлинтон, коју је оптужио за „смрт, разарање и слабост“.

Док су окупљени узвикивали „Затвори је“, због њеног поступања у америчкој спољној политици, Трамп им је одмахнуо и рекао: „Поразимо је у новембру“. Хиљаде присталица који су се окупили у конгресној дворани су бучно одобрили.

Он је осудио је политику „изградње нације“ коју је заправо до извесне мере увео Џорџ Буш, без спомињања имена овог републиканског председника који је започео ратове у Авганистану и Ираку.

Трамп је рекао како је „изградња нације“ коју је следила Хилари Kлинтон у Ираку, Либији, Египту и Сирији учинило лоше стање још горим. Окривио ју је за успон милитаната Исламске државе и осудио њену спремност да прими хиљаде избеглица из Сирије.

„Након 15 година ратова на Блиском истоку, након милијарди долара потрошених и хиљада живота изгубљених, стање је горе него што је икад било. Ово је баштина Хилари Kлинтон: смрт, разарање, тероризам и слабост“, рекао је Трумп.

Трумп је исто тако оптужио Хилари Kлинтон (68) да је лутка великог бизниса, медијске елите и великих донатора који желе да сачувају садашњи политички систем.
Интермагазин

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here