Притом ће – наглашава Politico – обећати усредсређивање на унутрашње проблеме, а не на улогу САД у свету. Наводно у Трамповом говору кључно место заузимају ове милијардерове речи: „Американизам, а не глобализам – то ће бити наш кредо”
ТЕКСТ говора којим ће се Доналд Трамп обратити конгресу Републиканске партије биће проверен „на плагијат” помоћу специјалног компјутерског програма.

Како је објавила телевизија Fox News, то се ради да би се избегао и најмањи ризик и проблем са каквим се суочила Трампова супруга Меланија. У њеном „спичу” су новинари наклоњени Хилари Клинтон нашли 8 одсто „позајмица” из онога што је 2008-ме изговорила Мишел Обама на конгресу Демократске партије када је њен муж добио председничку номинацију.

Трамп ће се конгресу обратити у првим сатима суботе по средњеевропском времену.

Делегатима конгреса ће се обратити председник Националног комитета Републиканске партије Рајн Прибас, познати верски проповедник Џери Фауел, један од пионира интернет-трговине PayPal Питер Тил, а такође Трампов пословни партнер Том Берак.

Утицајни и добро обавештени онлајн лист Politico, који тврди да је имао увид у „нацрт” Трамповог обраћања конгресу, објавио је да ће он у том свом програмском говору обећати одбацивање досадашње политике Вашингтона која се често сводила на обарање режима по целом свету.

Politico тврди да ће Трамп то назвати „пропалом политиком” која је доводила само до „негативних последица”.

Притом ће – наглашава Politico – обећати усредсређивање на унутрашње проблеме, а не на улогу САД у свету.

Наводно у Трамповом говору кључно место заузимају ове милијардерове речи:

„Американизам, а не глобализам – то ће бити наш кредо”.

Овоме ће додати: морамо прво решавати своје проблеме, а тек потом помагати другим земљама.

Politico открива и да ће Трамп обећати да ће забранити усељавање из свих хземаља које су погођене тероризмом, а забрана ће бити на снази све док Сједињене Државе не буду у стању да ефикасно филтрирају имигранте, односно – да не дозвољавају усељавање онима који су на било који начин повезани са терористима и екстремистима.

Трамп је, иначе, већ поручио сународницима да Сједињене Државе немају право да уче друге земље пошто Вашингтон има довољно сопствених проблема.

Притом је подвукао: „Погледајте само шта се у нас у земљи догађа. Како можемо да држимо другима наравоученија кад код нас хладнокрвно убијају полицајце?”

Још је поентирао: „Руководство САД нема право да поучава друге државе зато што прво мора да успостави ред у својој кући”

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here