Продавци из различитих градова у Босни и Херцеговини од раних јутарњих сати су у Сребреници где на штандовима продају различите предмете од којих су многи непримерени месту и чињеници да ће се данас клањати џеназа жртвама злочина.

160711015.1_xl

На штандовима који се налазе свега стотињак метара од Меморијалног центра Сребреница-Поточари могу се видети мајице с бројем 8.372 који асоцира на број сребреничких жртава, али и теспихи, сребренички цветови, слаткиши, књиге, заставе…

ad1dfb100d2580aec1a1e781fac788e0a5628277d5402f262e3f985c3a1a4370

Много је продаваца који нуде ћевапе, јагњетину, сокове, али и бижутерију и друге поклоне, пише Kлиx.

Screenshot_3

Цене нису исте на сваком штанду, а како кажу продавци, цена зависи од набавке и даљине пута с којег су дошли.

Kажу да добро зараде, а неки од њих у Сребреницу долазе сваке године.

Screenshot_4

Подсећамо, начелник Сребренице Ћамил Дураковић прошле године је обећао да ће се повести рачуна о овом аспекту, поручивши да догађај у Поточарима није вашар, место за транспаренте и селфије.

Screenshot_8

Хитна помоћ

У Сребреници се данас очекује температура од 35 до 39 степени, а на малом простору ће се окупити велики број људи, па су лекари хитне помоћи на терену, јавља новинар “ЕуроБлица”.

Screenshot_9

Учеснике комеморације у Поточарима упозорили су да се, кад год је то могуће, склањају у хлад и пију што више течности.

Screenshot_5

О здравственој безбедности учесника комеморације у Поточарима код Сребренице брине 17 мобилних лекарских тимова служби хитне помоћи, интерниста, хирурга и других специјалистиа, потврдила је др Амела Kомилија из Службе хитне помоћи из Сарајева, која води 9 екипа сарајевских медицинара ангажованих у Поточарима.

Screenshot_7

Према проценама организатова, на комеморацји дежура више од 70 лекара и медицинских радника, а помажу им и волонтери.

На простору Меморијалног центра Поточари очекује се и до 30.000 посетилаца.

Screenshot_6

Многи посетиоци су смештени код родбине у Сребрении и околини, а учесници марша мира, мартонци, бициклисти и мировни активисти налазе се у импровизованим камповима у у Поточарима и околини.
Блиц, Кликс.ба

8 КОМЕНТАРА

  1. Halde Ratko dodji jos jednom…da vadis cudo….Ma brate moj rodjeni ti njima napravi posao..dovede im kapitalizam…hahaha….vasar,sajam,ringispil…ljudi koji prose….ma pravi CIRKUS….Vidim i peceno prasence prodaju…jooooooj zemljo sta sve drzis….a nevidim one babetine „u crnom“…gde se sakrise…satori,dzipovi…

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here