КРАЉИЦА Елизабета II разочарана је ситуацијом у којој се Велика Британија нашла због  Brexit и не верује у способност садашње генерације политичара да успешно управљају државом – објавио је The Times у свом недељном издању.

Позвао се на извор у краљичином најужем кругу са „беспрекорном репутацијом“.

А тај „извор“ је додатно открио:

„Чини ми се да је краљица забринута. Слушао сам како говори да је разочарана што данашњи британски политичари нису у стању да управљају земљом. Она је то при пут рекла на једном окупљању затвореног типа у лето 2016-те. Убрзо потом је Дејвид Камерон поднео оставку на премијерски положај“.

Исти „извор“ је Times открио и ово:

„Она већ дуже време изражава своје незадовољство и разочарање квалитетима политичког руководства. Са протеком времена њено разочарење се само појачавало“.

Британски монарх не учествује у политичком животу и управљању државом. Чак има неписану обавезу да се уздржава од јавног насдтупања поводом важних и спорних питања која су у компетенцији владе.

Краљица се све досад није јавно изјаснила поводом одлуке о напуштању ЕУ.

Бакингемски дворац је 2016-те оштро одреаговао на текст у листу The Sun у којем се тврдило да Елизабета подржава Brexit.

Тај лист је тада био оптужен да „доводи у заблуду своје читаоце и јавност“.

Британски медији тврде да ће подршку  Елизабете II наредних недеља затражити и нови премијер Борис Џонсона и шеф опозиционе лабуристичке партије Џереми Корбин.

Преносе и процене: да она неће подржати ни једног ни другог.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here