АМЕРИЧКИ телеканал ABC прекинуо је директан пренос наступа кандидата Републиканске партије за председника САД Доналда Трампа у Дејтона-Бичу.

Ово је, заправо, дупли скандал. Не само што је био прекинут говор могућег будућег председника Сједињених Држава, него је прекид још уследио у моменту када је Трамп оптужио Хилари Клинтон за бујање екстремизма на Блиском Истоку, повезавши њену одговорност са временом док је била на положају државног секретара САД.

Трамп је деловање Клинтонове на тој функцији назвао једним од главних разлога што је дошло до јачања позиција исламиста на Блиском Истоку и на северу Африке.

Чим је ово изговорио директан пренос је био прекинут.

Тачније, моменат прекида био је на крају ове три Трампове реченице:

„Погледајте на Орландо, Сан-Бернардино, Светски трговински центар, погледајте шта се догађа у свету. Ми смо дозволили Исламској држави да узме своју садашњу позицију. То је учинила Хилари Клинтон…Они треба да је награде као оснивача Исламске државе”…

Трамп је до прекида преноса успео да изговори тачно ово и оволико.

До искључења је дошло упркос томе што Трамп није први пут све ово изговорио. Јер, претходно је у интервју телекомпанији CBS такође рекао да је Клинтонова “својом глупом политиком створила Исламску државу” и да за то мора сносити одговорност.

Чак је неувијено изговорио да би Исламска држава морала да јој да награду као свом оснивачу.

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here