Драган Васиљковић, познатији као капетан Драган, који је осуђен на 13 и по година робије због наводних ратних злочина над цивилима и ратним заробљеницима у Хрватској, недавно је написао писмо хрватској држави у којој каже: “Зар вам личим на Бориса Тадића, па да се извињавам за ваша недела и злочине као он?”

Но није то једини гаф бившег председника Србије. Осим што се безброј пута извињавао Хрватима, по чему ће дефинитивно остати упамћен у историји бескичмењаштва српске политичке сцене, Борис Тадић је измислио и сепаратистичко представништво Војводине у Паризу.

“Амбасадор” Војводине у Паризу Ђура Влашкалић, некадашњи члан ДС добијао је редовно плату од државе Србије за време Бориса Тадића за посебно представљање Војводине у Француској, тачније у Паризу.

Хрватски медији су са великом пажњом и радошћу извештавали о отварању посебне канцеларије за представљање Војводине у Паризу.

Осим “специфичне и засебне” војвођанерске културе и “културних вредности” оно што повезује Костреша и Влашкалића није само учешће у претходној власти, већ и чланство у Трилатерали.

На сајту Бранка Драгаша се могу наћи имена свих Трилатералаца из Србије, на линку ОВДЕ.

На сајту Трилатералаца Ист-Вест-Бриџ, Ђура Трилатерала о себи наводи управо да је био запоследн за ПРОМОЦИЈУ ВОЈВОДИНЕ.

Исти податак се понавља и у предлогу Ђуре Влашкалића за члана УО РТВ, документ можете погледати ОВДЕ.

У документу се бесрамно наводи како је Ђура био “шеф Kанцеларије за промоцију Војводине. Учествовао је у оснивању Центра за промоцију и стратешки развој Војводине у Паризу у Француској и био први координатор канцеларије.”

Веома је битно нагласити да ово није тек неко фиктивно радно место које је Тадић измислио за свог партијског колегу, како би га ухлебио, него дословно потпомагање војвођанског сепаратизма кроз промоцију наводних засебних културних вредности Војводине. Замислите да председник Хрватске плаћа некога, па било да је и трилатералац, који у Паризу промовише засебност Истарске културе? Незамисливо!

Данас Ђура војвођанин подржава владику Григорија:

На какво достојанство мисли Ђура Трилатерала, тешко да ће ико здравог разума моћи схватити.

О томе ко су људи Трилатерале у Србији и за шта се залажу, можете прочитати на линку испод:

Срђан Ного: Ко су људи Трилатерале у Србији и шта им је циљ

 

Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here