Šiptarsko okupatorski predsednik na Kosovu, Hašim Tači, putem Fejsbuka zahvalio je svim liderima i građanima Preševske doline koji podržavaju ostvarivanje ciljeva za ujedinjenje Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom, a u okviru korekcije granica između Kosova i Srbije.

On je pozvao albanske političke lidere na Kosovu da se ujedine oko ovog zajedničkog cilja, prenosi KoSSev.

„Još jednom zahvaljujem liderima i građanima Preševske doline koji podržavaju ostvarivanje naših zajedničkih ciljeva za ujedinjenje Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom, u okviru korekcije granica između Kosova i Srbije. Ovo pravo treba da nas ujedini bez obzira na stranačka i ideološka opredeljenja, bez obzira na institucionalnu poziciju, uključujući civilni sektor ili opoziciju“, naveo je.

Poslanik i generalni sekretar LDK-a, Ismet Bećiri, komentarisao je Tačijeve izjave o korekciji granica sa Srbijom, rekavši da je to manipulacija osećanjima Albanaca iz Doline.

„Oni zaslužuju podršku, da se radi više za diskriminisane albanske građane, ono što im ne treba je manipulacija osećanjima, emocijama i njihovim pravima“, kazao je.

„Licemerje je njegov zahtev ‘da svi da budemo zajedno’, što je postalo deo manipulacije i prevare, kršenje suvereniteta i ustavnog poretka naše zemlje“.

Na sreću, kako je rekao, ovo „ujedinjenje“ se verovatno neće dogoditi, „što je za dobrobit zemlje“.

danas

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here