Народни посланик из реда Бошњачке демократске заједнице Санџака Муамер Зукорлић упутио је писмо подршке председнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану, његовој влади и турскоме народу, поводом покушаја дела војске да сруши уставни поредак те државе и преузме легитимну и легално изабрану власт

Уз подршку одлучној борби на, како каже, путу очувања јаке, стабилне, развијене и слободне Турске, Зукорлић је поручио да је БДЗ Санџака са „огорчењем и забринутошћу“ пратила догађања у тој земљи.

У писму подшке достављеном медијима, се наводи да су Турска и турски народ „веома важан фактор за Бошњаке, као и друге народе и државе на Балкану и шире“.

– Тешко је замислити стабилност овог простора без јаке и стабилне Турске – навео је Зукорлић и подсетио да је својевремено и Исламска заједница у Србији била суочена са покушајем пуча 2007.

– Ми знамо колико је болно када група људи без легитимитета, са адутом силе, уз подршку недобронамерних структура, покуша, рушећи правни поредак, преузети власт у једном систему – навео је Зукорлић.

Поручио је да, ипак, онај ко има стварни легитимитет и већинску подршку народа који искаже спремност да се бори за своју слободу и достојанство неће бити поражен од оних који поробљавањем других желе да приграбе власт.
Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here