На обележавању Дана страдања Срба у Братунцу нема представника међународне заједнице, а за два дана сви ће да похрле у Сребреницу, јер за њих постоји само једно страдање, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик и додао да је у Сребреници било злочина према муслиманима, али да није било геноцида.

Додик је након парастоса жртвама рата у Подрињу рекао да су Срби у Босни током рата бранили државу и да нису желели ништа осим мира.

Он је додао да је РС показала своју способност да самостално живи, што није случај, како каже, са БиХ, Федерацијом и великим бројем кантона.

„БиХ је доказ промашености, диверзију њеног постојања врши међународна заједница, а једна од тих диверзија је и то што данас нема никог од њих, а за два дана сви ће похрлити у Сребреницу”, рекао је Додик.

Он је додао да се међународна заједница додатно устремила да окаратерише страдање у Сребреници као геоноцид, али да Србија то никада неће прихватити.

Како каже, Алија Изетбеговић је у Босни довео оба народа у страшни рат и он је продуковао велико страдање муслимана у Сребреници.

Према Додиковим речима, тачно се зна докле су сузе мајки, а када почињу лажне сузе политичарки које желе да направе притисак.

„Како је могуће да за једну добру намеру премијера Србије Александра Вучића кажу да није добро дошао. Кажу Вучић нам је узео Сребреницу, шта је требало, да погине, па да кажу хвала што је дошао. Сребреница је РС”, рекао је Додик.

Он је додао да нико не покушава да поништи бол и тугу сребреничких мајки, али да жели да може да се чује и бол српских мајки.

Додик је подсетио да су Срби укупно претрпели највећа страдања у прошлом рату, те да циљ РС није БиХ.

„РС је држава, а БиХ промашени покушај државе”, закључио је Додик.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here