Џулијан Мур, Брајан Kренстон, Kери Вашингтон, Марк Рафало, Нил Патрик Харис, Лина Данам, Шонда Рајмс и Маклемор су међу више од 100 познатих личности које су се придружиле кампањи с позивом Американцима да не дозволе Доналду Трампу, кандидату републиканске странке, да дође у Белу кућу.

Акција је део кампање Уједињенипротивмржње (УнитедАгаинстХате).

„Верујемо да је наша одговорност да искористимо нашу платформу и скренемо пажњу на опасности од Трамповог председниковања, и на стварне и постојеће претње од његове кандидатуре“, наводи се у отвореном писму које су потписали глумци, певачи, творци популарних серија.

„Доналд Трамп хоће да врати нашу земљу у време када је страх оправдавао насиље, када је грамзивост подстицала дискриминацију и када је држава претворила предрасуду према маргинализованим заједницама у закон.. Неки од нас долазимо из група које је Трамп напао, неки не. Али као што је историја показала – само је питање времена када ће онај ‘други’ постати ја“.

Међу заједницама које је према њиховом наводу Трамп напао су људи мексичког и латино порекла, црнци, људи из ЛГБТQ заједнице, жене, Азијци, избеглице, људи са инвалидитетом, радни људи, амерички ратни заробљеници и други.

„Позивамо сваког Американца да нам се придружи… да станемо заједно на праву страну историје, да искористимо снагу наших речи и снагу нашег гласа да поразимо Доналда Трампа и идеологију мржње коју представља“.
Интермагазин

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here