Професор ФПН у Загребу Дејан Јовић ослобађајућу пресуду Бранимиру Главашу прокоментарисао је речима „Свети Бранимир Главаш. Ускоро“.

„Свети Бранимир Главаш. Ускоро“, написао је Јовић на Твитеру.

Врховни суд Хрватске поништио је првостепену пресуду којом је Бранимир Главаш осуђен због ратних злочина над српским цивилима у Осијеку 1991.

Пресуда је укинута због битних повреда кривичног поступка, међу осталих и због тврдње загребачког суда да Хрватска у време када су злочини почињени није била у међународном оружаном сукобу.

Јовић твитом о ускоро светом Бранимиру Главашу алудира на читав случај око кардинала Алојзија Степиница због којег су односи Хрватске и Србије у последње време затегнути.

Осуђујућа пресуда против Степница поништена је у Хрватској због чега је Србија послала протестну ноту суседима, а иначе се снажно се противи покушајима његове канонизације.

Осим тога, Јовић је гостујући недавно у Kажипрсту изјавио да Хрватска нема снагу да блокира Србију ни неколико месеци, а камоли деценијама како најављују појединци.

„Хрватску је прво блокирала Британија, али јој се нико није придружио. Словенију је блокирала само Хрватска, а сада је кључ за Србију да се Хрватској нико не придружи“, каже Јовић.
Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here